Cuevas Alterra de la Luz

Waar?
Het terrein ligt op de Altiplano van Granada in Andalusië in het zuid-oosten van Spanje. Het ligt landinwaarts op ongeveer 100 kilometer van de stad Granada. De Altiplano is een hoogvlakte, het is een magisch, bijzonder en verstild gebied waarin de Natuur een sterke presentie heeft. Wij ervaren het als een krachtplek die diep op je kan inwerken. Routebeschrijving

De plek
Cuevas Alterra is twee en een halve hectare groot en ligt op een heuvelrug die uit verschillende terrassen is opgebouwd. Er zijn afgelegen en verstilde delen waar je ongestoord zijn kan. Er groeien honderden olijfbomen en vele wonderbaarlijke grote en kleinere grassen die het licht vangen. Het geheel ligt in boerenland tussen heuvels en bergen en heeft prachtige vergezichten. De zonsop- en ondergangen zijn spectaculair. Het licht dat opgenomen en weerkaatst wordt door de lichte zandkleurige aarde, heeft alle schakeringen goud. De magische nachten zijn een ervaring op zich.

De directe omgeving
Als je vanuit je appartement naar beneden gaat, vindt je in de buurt een altijd stromend riviertje waarin je zwemmen kan. Dit gebied heeft een andere biotoop met veel dieren, groen, hoge bomen en oude, terrasvormige akkertjes. Loop je vanuit je appartement naar boven, dan is het er steppeachtig. Er is daar een eindeloos leeg gebied dat omringd wordt door bergen. Het grenst aan het magische maanlandschap van de BadLands. Dit wonderbaarlijke landschap is bijna nergens anders op deze planeet te vinden. In de buurt zijn vele routes voor mountainbikers en wandelaars. Het dichtstbijzijnde dorpje heet Castilléjar en dat ligt op twee en halve kilometer afstand. Klik hier voor een impressie van de Badlands.

♦ Belangstelling om deze locatie te huren, zonder begeleiding of training?
Voor info en reserveringen www.alterradelaluz.nl.

Copyright © Maria Daniëls 2019 | Photography © Annemarie Hoogwoud | Disclaimer | Privacy policy
Realisatie & CMS: Pixel Creation