Training Towards Spirituality

Met Maria Daniels en Ruud Zuurman op de verstilde en magische Altiplano van Granada in Andalusia. Een retraite-training waarin Voice Dialogue en de Psychology of Selves worden gecombineerd met de bedding die het Oude Weten van onze voorouders ons brengt. De psychologische en energetische verdieping zal hand in hand gaan met ervaringen in de natuur, in relatie met Spirit en Krachten die in en om ons heen present zijn.

Towards Spirituality: deze titel duidt op een intrinsieke beweging die in ons leeft met het Innerlijk Weten als motor en kompas.

Innerlijk Weten

Een Innerlijk Weten dat soms helder gehoord en gevoeld wordt. Vaak ook is het contact er mee vluchtig en zwak. Bijna niet meer waarneembaar, omdat de hectiek van alle dag en de dynamiek in de innerlijke wereld van  –vaak tegenstrijdige-  subpersonen veel ruimte en aandacht vragen. Hierdoor blijven deze diepere lagen in ons bewustzijn  onbereikbaar en zijn ze sluimerend aanwezig. Echter: er gebeurt iets onverwachts in je leven, of je hoort het gefluister en de roep naar betekenis en bezieling.

Je voelt een verlangen naar jouw verbinding met en naar een worteling in een Groter Geheel. Je zoekt naar manieren om jouw relatie met je eigen en natuurlijke kracht en Innerlijk Weten te verdiepen, Je gunt jezelf een magische reis waarin je glimpen opvangt van het Mysterie en leert om de wijsheid en de spiegel van de natuur te her-kennen en te eren.

Towards Spirituality gaat over een verkenning, een her-inneren en een verdieping en bezieling. Voice Dialogue en de Psychology of Selves,  in combinatie met de ervaring van vitaal gebleven overleveringen van de Ouden en de beleving van de schoonheid en de wijsheid van de Natuur, zijn bronnen die van een blijvende betekenis kunnen zijn voor jouw levensweg en daardoor ook voor de levensweg van anderen mensen die je prive of in je werk ontmoet

De grote hitte van de zomer is tegen die tijd voorbij. We zullen in de gouden tijd van de vroege herfst, samen en alleen, op verschillende plekken buiten zijn en ons verbinden met natuurlijke ritmes. De beleving van de nacht, de volle maan en de zon op- en ondergangen zullen deel zijn van het programma.

Jullie verblijven in een midden in de natuur gelegen klein complex van mooie grotappartementen die van alle comfort zijn voorzien. Inclusief een zwembad. Deze beschut in de aarde uitgegraven grotwoningen liggen dichtbij het bijzondere terrein Alterra de la Luz van Maria Daniels en Ide Min dat mooie grotwoningen bevat en  vele plekjes heeft op het ongestoorde privé terrein waar je zijn kan. Alterra is de thuisbasis voor de retraite-training.

Programma

Towards Sprituality is bedoeld voor iedereen die er zich persoonlijk en/of professioneel door aangesproken voelt. We willen daarbij graag dat je bekend bent met Voice Dialogue en de Psychologie of Selves en ervaring hebt in faciliteren.  Afhankelijk van de groep is Nederlands en/of Engels de voertaal.

Het inhoudelijk programma wordt, naast een planning, op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat we naast ons aanbod,  zullen afstemmen op thema’s die spelen en op de bewegingen die er zijn. Opdat alles kan uitgroeien tot een boeiend, gelaagd en organisch geheel.

Elementen waaruit het programma kan worden opgebouwd zijn onder meer:

 • Regelmatig terugkerende ruimte voor uitwisseling en voor sessies.
 • Elementen uit Oude Tradities zoals het je verbinden met Spirit, met de Aarde en met de Krachten van de 4 kardinale richtingen. Een medicine Walk. Een aangepaste Vision Quest. Een drum journey.
 • Verschillende (natuur) meditaties en manieren van focussen
 • Spiegelen als manier van facilitatie techniek.
 • Manieren om de natuur als bron van wijsheid en bedding verder te leren kennen.
 • Verbinden met en verkennen van elementen
 • Verdiept luisteren naar stilte  
 • Trainen van Gewaar Zijn
 • Star en moon gazing
 • Ruimte voor werken met creativiteit en met dromen
 • Maken van een overgangsritueel
 • Last but not least: het geheel zal worden gelardeerd met diverse inleidingen om opgedane ervaringen te onderbouwen en in een kader te plaatsen.

Voor meer persoonlijke informatie mail naar Maria Daniels: maria@mariadaniels.nl of naar Ruud Zuurman: ruud@itp-voicedialogue.com
Voor meer praktische info en opgave ga naar deze website.

Literatuur:

Rob Top: Westers Sjamanisme en de Vision Quest Uitgegeven door Rozhanitsa, Kampen. Prijs € 19.95 ISBN: 9789079249077
Allan Watts: De bundel De weg van het denken. Uitgegeven door AnkhHermes. Prijs: €22,50
Aan deelnemrs worden in een later stadium enige handouts uitgereikt

Copyright © Maria Daniëls 2019 | Photography © Annemarie Hoogwoud | Disclaimer | Privacy policy
Realisatie & CMS: Pixel Creation