Omgeving

Het appartement en de studio liggen op de Altiplano van Granada in Andalusië in het zuid-oosten van Spanje. Het ligt landinwaarts op ongeveer 100 kilometer van de stad Granada. De Altiplano is een hoogvlakte. Het is een magisch, bijzonder en verstild gebied, waarin de Natuur een sterke presentie heeft. Wij ervaren het als een krachtplek die diep op je kan inwerken. Routebeschrijving

De plek Cuevas Alterra is 2,5 hectare groot en heeft twee afzonderlijke erven. Het ligt op een heuvelrug die uit verschillende terrassen is opgebouwd. Er zijn afgelegen en extra verstilde delen waar je ongestoord kan zijn. Er groeien honderden olijfbomen en vele wonderlijke, grote en kleinere grassen die het licht vangen. Het geheel ligt in boerenland tussen heuvels en bergen en heeft prachtige vergezichten.

Zonsopkomsten en ondergangen
De zonsopkomsten en ondergangen zijn spectaculair. Het licht dat opgenomen en weerkaatst wordt door de lichte zandkleurige aarde, heeft alle schakeringen goud. De omringende bergen houden vaak wolken vast die in alle kleuren kunnen oplichten. De magische nachten zijn een ervaring op zich.

De seizoenen
In deze omgeving heeft ieder seizoen haar eigen charme. 

De vroege lente begint wanneer in februari de eerste amandelbomen gaan bloeien. Het weer is dan crisp en helder. De amandelbloei gaat door tot ongeveer eind maart. In april ontstaat er een ware explosie aan planten en dat duurt tot ergens in juni de grote warmte komt. Er ontstaat golvend groen, geel en rood van de bloemen op de heuvels. 

Wanneer in juni de kappertjesplanten met hun exotische bloemen zijn uitgebloeid is het zo ongeveer zomer. Daar waar geen water wordt gegeven, verdrogen de planten en knisperen ze onder je voeten. Het wordt warm, je kan zwemmen, de nachten zijn zwoel en je kan buiten slapen onder de sterrenhemel. 

In de herfst, in september, wordt het ineens weer koeler. Dit is de gouden tijd. Alles, ook het zonlicht, lijkt van goud en diep van kleur. De tweede oogsten zijn er en wat later in de herfst worden de velden ingezaaid met de wintertarwe. 

De winter lijkt vaak op de “wintersport winters”. Het kan behoorlijk vriezen in de nacht en de dagen zijn meestal zonnig. Het is heerlijk om uit de wind in de zon te zitten. Het licht is dan zo helder, de lucht is vol zuurstof en je kan ver en scherp kijken. De bergen rondom zijn besneeuwd en de lucht is van een diepblauw. 

Castillejar
Op nog geen 3 km afstand ligt het kleine en basic dorp Castillejar. Alles is er: supermarktjes, bakkers, slagers, een apotheek en een dokterspost. Op zaterdag is er markt. Er zijn tientallen meer of minder verborgen kroegjes waar je ook een hapje kan eten. 

Copyright © Maria Daniëls 2022 | Photography © Annemarie Hoogwoud | Disclaimer | Privacy policy
Realisatie & CMS: Pixel Creation